Pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 10 lat. Podawać schłodzone. Pierwotnie stary magazyn mleka, Grosset to urocza minimalna rodzinna winiarnia w dolinie Clare w Australii Południowej, założona w 1981 roku przez Jeffreya Grosseta.
przez lata Jeffrey odegrał kluczową rolę w promowaniu Rieslinga w Australii, prowadząc kampanię zachęcającą lokalnych winiarzy do przejścia na zakrętki, które pomagają zachować świeżość i werwę tej odmiany.Ich kultowy Polish Hill Riesling rozpoczyna życie w oszałamiającej 8-hektarowej pojedynczej winnicy w dolinie Clare, która została posadzona w 1996 roku na gliniastych i żwirowych glebach.
Winorośl ma tu trudności z pozyskiwaniem elementów odżywczych z gleby, co sprawia niskie plony znikomych jagód o skoncentrowanych smakach i aromatach. Ziemia jest uprawiana jednocześnie naturalnie, jak i biodynamicznie, produkując niezwykle zdrowe owoce, które są fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, by zachować naturalny charakter Rieslinga.
W kieliszku natychmiast zauważą Państwo soczystą limonkę i białe nuty kwiatowe, w trakcie gdy pierwszy łyk ujawnia przepyszną kwasowość, lekkie ciało i delikatne nuty cytrusów, owoców pestkowych i miodu.
dobrze rozwinięta struktura i głębia smaku sprawiają, iż jest to wspaniałe wino do przechowywania w piwnicy poprzez kilka kolejnych lat lub delektowania się nim dzisiaj do sałatek, sushi i pikantnych dań kuchni azjatyckiej.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Polish hill riesling 2023. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.