Pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 6 lat. Podawać schłodzone. Kevin Judd pracował w legendarnej winiarni Cloudy Bay przez ponad 25 lat, pomagając umieścić ją na mapie jako punkt odniesienia dla Marlborough Sauvignon Blanc.
Greywacke to jego osobista etykieta winiarska, którą nazwał na cześć typowej szarej skały osadowej, która charakteryzuje lokalne gleby. Kevin produkuje swoje wina Greywacke w Dog Point Winery z najwyższej jakości owoców, które osobiście wybiera z najlepszych winnic w całym regionie Marlborough, korzystając z szerokiej sieci partnerskich producentów.w sytuacji tego cuvee Kevin pozyskuje owoce z równin Wairau i południowych dolin Marlborough.
Część winogron jest zbierana ręcznie, a część maszynowo, a następnie owoce są lekko tłoczone i przenoszone do neutralnych dębowych beczek. Następnie moszcz jest poddawany fermentacji poprzez dzikie drożdże przez sześć miesięcy, po czym następuje kolejne sześć miesięcy dojrzewania na osadzie.
efektem jest misternie złożone i intensywne białe wino, które ma imponujące warstwy aromatów i smaków, od nut kruchego ciasta, migdałów i wanilii po krwistą pomarańczę, wędzoną herbatę i estragon. Na podniebieniu jest bogata kremowa konsystencja, średnie ciało i dojrzałe smaki owoców pestkowych skrupulatnie jednostajne żywym pasmem świeżości i czystym, czystym wykończeniem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wild Sauvignon Blanc 2022. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.