Przechowywać w piwnicy przez 30 lat lub dłużej. Dekantować przez 3 godziny lub dłużej przed podaniem.Z regionu Serralunga d'Alba w Barolo, powszechnie uważanego za jedną z najlepszych lokalizacji dla czerwonego wina na całym świecie, Giacomo Conterno wyprodukował zniewalające Barolo Cerretta.
To wino Nebbiolo żyje klasycznymi zapachami skoncentrowanych, atramentowych czarnych owoców, świeżej smoły, róż i mineralności.Winiarnia Giacomo Conterno produkuje wina Barolo w regionie Langhe od co najmniej 1912 roku.
Rodzina Conterno była jedną z pierwszych w regionie, która butelkowała własne wino, a zatem jest głęboko związana ze sławną nazwą Barolo. To znaczące dziedzictwo zostało podane Roberto, wnukowi Giacomo i obecnemu winiarzowi piwnicy.Barolo Cerretta to wino najwyższej jakości, pełne głębokiej intensywności i rewelacyjnych owocowych smaków.
Podniebienie jest zdefiniowane poprzez gęste, warstwowe taniny, wraz z nutami malin, czerwonej porzeczki, tytoniu, balsamicznych i odrobiną suszonych ziół i przypraw. Przed butelkowaniem Nebbiolo dojrzewa poprzez 40 miesięcy w sporych dębowych beczkach.
Jego ewolucja w kieliszku jest długa i trudna, a przed osiągnięciem pełnego potencjału wymaga kilku godzin oddechu. Proszę rozważyć delektowanie się tym Barolo wraz z pieczonymi mięsami z dziczyzny albo ostrymi serami, takimi jak Gorgonzola.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Barolo cerretta 2017. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.