Przechowywać w piwnicy do 9 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Frog's Leap bierze swoją niezwykłą nazwę od praktyki hodowli żab, która miała miejsce w XIX wieku na ziemi, na której znajdowała się oryginalna winiarnia.
Dziś uważana za jedną z najistotniej kultowych posiadłości Napa, progresywna winiarnia została założona w 1981 roku poprzez Johna Williamsa i Larry'ego Turleya, którzy rozpoczęli karierę w najkorzystniejszych winiarniach, takich jak Stag's Leap Wine Cellars.
Aby założyć własną winiarnię, duet był zmuszony sprzedać swoje motocykle, ponieważ nie byli w stanie znaleźć banku, który byłby skłonny sfinansować tak ryzykowne przedsięwzięcie, jak założenie winnicy.W 1995 r.
winiarnia przeniosła się do nowej lokalizacji w Red Barn w Rutherford, kładąc pokaźniejszy nacisk zarówno na jakość, jak i jednostajny rozwój. Aktualnie pracują tylko z ekologicznie uprawianymi winogronami i nie nawadniają swoich winorośli, chyba że jest to absolutnie konieczne.
z reguły ich wina są eleganckie i złożone, czerpiąc inspirację z najkorzystniejszych przykładów na rynku i interpretując ich wielkość w sposób, który jest wyraźnie ich własny. Wyśmienitym przykładem jest ten tradycyjny Zinfandel, który został wytworzony w stylu eleganckich mieszanek polowych z dominacją Zinfandela produkowanych w Kalifornii w latach 40.
i 50. Ubiegłego wieku. Zamiast być niesamowicie potężnym i pełnym ciałem, ten wyrafinowany Zin szczyci się złożonym i intensywnie perfumowanym nosem, po którym następują soczyste smaki jagód, gładkie taniny i bardzo długi finisz.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Frog's Leap Zinfandel 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.