Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 10 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Winiarnia Frog's Leap to prawdziwa instytucja Napa, która została założona w 1981 roku przez Johna Williamsa i Larry'ego Turleya na obszarze znanym jako Frog Farm, ponieważ żaby były tam hodowane na przełomie XIX i XX wieku i sprzedawane w pobliskim San Francisco.
John i Larry spotkali się przypadkiem w latach 70. I przyrzekli sobie, że założą razem winnicę po tym, jak połączyło ich kilka butelek wina. Po zdobyciu doświadczenia w najkorzystniejszych winiarniach Napa, w tym w Stag's Leap Wine Cellars, para sprzedała oba swoje motocykle, aby założyć własną winiarnię, ponieważ żaden bank nie był gotowy pożyczyć im pieniędzy.W 1995 roku Frog's Leap przeniosła się do Red Barn w Rutherford, zaczynając zupełnie nowy rozdział w historii winiarni.
Dziś pracują wyłącznie z owocami uprawianymi ekologicznie i unikają nawadniania winnic, żeby zoptymalizować ich jakość. Zainspirowany znakomitymi Cabernetami z Inglenook i Beaulieu Vineyard, ten mocny czerwony jest klasycznym Cabernetem z Rutherford z nutami pylistej mineralności ze żwirowych i piaszczystych gleb.To mocne czerwone wino, wytwarzane w szykownym, wyrafinowanym stylu, a nie stereotypowej owocowej bombie Napa Cabernet, emanuje soczystymi ciemnymi jagodami, dojrzałą wiśnią i nutami suszonych ziół.
W nosie obfite, pełne ciało, solidne taniny i poprawnie zbudowana struktura, która dobrze zareaguje na dopełniające przechowywanie w piwnicy. Proszę przechowywać w piwnicy przez kolejną dekadę albo cieszyć się nim już dzisiaj w połączeniu z sporymi daniami z czerwonego mięsa.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2018 Frog's leap. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.