Proszę pić teraz albo przechowywać w piwnicy przez 10-15 lat. Zaleca się dekantację poprzez godzinę.Leonetti Cellar, najstarsza i najpopularniejsza winiarnia w Walla Walla, i jej CEO / dyrektor ds. Produkcji wina Chris Figgins są twórcami FIGGINS, ambitnego projektu pojedynczej winnicy, którego ostatecznym celem jest produkcja 3 win o nieszablonowej jakości: Estate Red Wine, Figlia i Dry Riesling.
Położona w południowo-wschodniej części stanu Waszyngton, lecz rozciągająca się za granicą stanu w północno-wschodnim rogu Oregonu, AVA Walla Walla Valley obejmuje 3000 akrów winnic premium, które produkują przede wszystkim czerwone wina z Syrah i Cabernet Sauvignon.The Estate Red od Figgins to szykowna mieszanka Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot, która leżakuje przez 23 miesiące w mieszance nowego i neutralnego francuskiego dębu.Jest to pełne i zrównoważone czerwone wino o intensywnych i złożonych aromatach czarnej śliwki i maliny, czekolady, cedru, suszonych kwiatów, grafitu i suchej ziemi.
W ustach wino ma pełne ciało z wyjątkową koncentracją ciemnych owoców, z nutami czekolady i orzechów. Taniny są jędrne, kwasowość świetnie zintegrowana, a finisz długi i strukturalny. Proszę spróbować ze stekiem Rib-Eye albo kotletami jagnięcymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Figgins Walla Walla Valley Estate Red 2017, US-FG-170001. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.