Proszę przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.wytworzone w 100% z Tempranillo, konwencjonalnego szczepu Ribera del Duero, Cepa 21 jest na wskroś innowacyjnym, szykownym wyrazem tej odmiany z dużą ilością intensywnego owocowego charakteru.
W nosie wyczuwalne są nuty czarnych wiśni, dojrzałych śliwek, tytoniu i słodkich przypraw. Pierwszy łyk ujawnia pełne ciało, solidne taniny i głęboko skoncentrowane smaki cassis, jeżyn i przypraw do pieczenia, które długo utrzymują się na języku.skrajny klimat kontynentalny regionu Ribera del Duero sprawia, iż winogrona osiągają trafną dojrzałość, zachowując świeżość i równowagę.
Rodzina Moro starzeje wino w beczkach z francuskiego dębu poprzez 12 miesięcy, żeby złagodzić twardą strukturę i dodać złożoności i pikantnych nut do profilu smakowego. Wynikiem jest intensywne, harmonijne wino, które będzie się nadal rozwijać, jeśli będzie przechowywane w piwnicy przez następną dekadę.Projekt Cepa 21 rozpoczął się około 20 lat temu, kiedy znana rodzina Moro postanowiła przyjąć świeże, nowoczesne podejście do produkcji wina Ribera del Duero.
Winiarnia Emilio Moro należy do rodziny od trzech pokoleń, ale to ostatnie przedsięwzięcie pozwoliło Jose Moro i jego rodzeństwu wykorzystać ich bogate doświadczenie w produkcji wina do nowego wyzwania.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cepa 21 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.