Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Podawać schłodzone. Wzgórza Gorizia w Słowenii znajdują się tuż za granicą z Friuli we Włoszech i oferują unikatowe warunki do produkcji wina dzięki ciepłemu klimatowi śródziemnomorskiemu i bliskości Alp.
Edi Simcic założył swoją winnicę w wiosce Vipolže w 1990 roku, a dziś posiadłość ma 30 akrów najlepszych winnic na łagodnie opadających wzgórzach wokół wioski. Wraz z Edim pracuje jego syn, Aleks, który pomaga wytwarzać pyszne wina rzemieślnicze, które należą do najlepszych w Słowenii.Ich Ribolla Gialla lub Rebula, jak jest znana w Słowenii, jest próbą Ediego, żeby pokazać światu, że ta skromna odmiana winogron może być stosowana do produkcji pysznych i złożonych win.
z zasady stosowany do win rutynowych, ten przykład jest wytworzony z najkorzystniejszych winogron ręcznie wyselekcjonowanych z 25-35-letnich winorośli. Młode wino dojrzewa w użytkowanych i nowych dębowych beczkach poprzez 12 miesięcy, a następnie przez kolejne 6 miesięcy w butelce, żeby stworzyć bogate, poprawnie zaokrąglone białe wino o korzystnym potencjale starzenia.
W nosie intensywne nuty brzoskwini, liczi i innych owoców tropikalnych, podczas gdy pierwszy łyk ujawnia średnie ciało, gładką konsystencję i nutę kamiennej mineralności jednostajną orzeźwiającą kwasowością.
perfekcyjne wino do kremowych dań z ryb lub kurczaka i serów i risotto.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Rebula 2022. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.