Pić dzisiaj lub przechowywać w piwnicy do 10 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Ta uznana winiarnia w stanie Waszyngton została założona poprzez rodzinę Dunham w 1995 roku w odrestaurowanym hangarze lotniczym z czasów II wojny światowej.
Dziś ma silną reputację dzięki najwyższej jakości czerwonym winom wytworzonym przez głównego winiarza Roba Campisi, który szlifował swoje umiejętności pod okiem znanego waszyngtońskiego winiarza Dana Wampflera.Trutina to urodziwa mieszanka w stylu Bordeaux, która ukazuje lśnienie winnic, z którymi współpracuje Dunham.
Owoce pochodzą z Columbia Valley, z równym naciskiem na Merlot i Cabernet Sauvignon oraz odrobinę Petit Verdot i Malbec. W winiarni owoce są poddawane winifikacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone w dębowych beczkach.
Nos otwiera się soczystymi nutami ciemnej wiśni, śliwki i liści tytoniu wraz z utrzymującymi się nutami anyżu, cynamonu i goździków. Pierwszy łyk ujawnia pełne ciało, mocne taniny i intensywne nuty zmiażdżonych dzikich jagód, wiśni i mielonych ziaren kawy.
Długi finisz i należycie zbudowana struktura sprawiają, że jest to rewelacyjne wino do przechowywania w piwnicy poprzez kilka kolejnych lat. Dla tych, którzy mają mniej cierpliwości, może być też delektowane teraz wraz z gulaszem wołowym, stekiem prime ribeye lub daniami z makaronu na bazie pomidorów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Trutina 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.