Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji, może skorzystać z oddychania przed podaniem.Winiarnia Dry River ma swoją siedzibę w Martinborough, części szerszego regionu Wairarapa na północnej wyspie Nowej Zelandii.
Winiarnia prowadzona jest przez nieduży, lecz oddany sześcioosobowy zespół i została założona w 1972 roku poprzez dr Neila McCalluma i gleboznawcę dr Neila Milne'a. Duet ten jako pierwszy odkrył potencjał Martinborough Terrace, który stał się centralnym punktem regionu.Gleby na tarasie Martinborough są suche i luźno drenujące, wyśmienite dla pysznych francuskich winogron, takich jak Cabernet Sauvignon i Pinot Noir, które są z zasady uprawiane.
Winiarnia Dry River stosuje podejście niewiele znaczącej interwencji do produkcji wina. Naturalne narzędzia są używane w jak największym stopniu. Winnice Dry River są przerywane ulami pszczelimi, a chwasty są usuwane ręcznie.Zapachy czarnej wiśni i malin wiodą prym, z nutami świeżych ziół i cynamonową warstwą ziemistych przypraw.
Dry River produkuje ograniczoną liczba wina każdego roku, lubiąc najwyższą jakość ponad liczba. Ten Pinot Noir to okazja, żeby skosztować tego, co Nowa Zelandia ma najkorzystniejszego do zaoferowania. Na podniebieniu jest soczyste i przeciętnie treściwe, z aromatami czerwonych jagód, nutami śliwki, goździków i delikatnymi taninami.
Proszę delektować się nim teraz z jagnięciną lub wędlinami, albo potrzymać jeszcze poprzez kilka lat.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pinot noir 2016. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.