Proszę pić dzisiaj lub przechowywać w piwnicy do 6 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Dry Creek Valley AVA w hrabstwie Sonoma ma ponad 140-letnią historię uprawy winorośli dzięki ciepłemu i słonecznemu klimatowi, który wspaniale pasuje do uprawy winorośli.
Winnica Dry Creek ma szczególne znaczenie dla regionu, ponieważ była pierwszą, która powstała w dolinie po wprowadzeniu prohibicji. Posiadłość została założona w 1972 roku przez Davida S. Stare'a, którego wizja regionu pomogła przekształcić Dry Creek Valley z minimalnej serii rodzinnych gospodarstw owocowych w znany region winiarski.
Miłośnicy sporych kalifornijskich Cabernetów będą zachwyceni odważnym profilem smakowym tego olśniewającego czerwonego wina z Dry Creek Vineyard. Jednak Dry Creek Valley AVA jest najmocniej znana z wielkich Zinfandeli, region ten ma prawie tyle samo akrów obsadzonych Cabernet Sauvignon, co Zinfandel.
Suchy klimat i bogate w żelazo gleby na terenie posiadłości pomagają w produkowaniu winogron Cabernet, które są owocowe i prawidłowo zbalansowane.Aby nadać winu dopełniającą złożoność, winiarnia dodaje skromne ilości Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc i Merlot do bazy Cabernet Sauvignon.
Wino jest następnie starzone w beczkach z francuskiego dębu poprzez 19 miesięcy, aby umożliwić harmonijne połączenie wszelkich składników. W ten sposób powstaje intensywna czerwień, która emanuje bogatymi smakami i aromatami czarnej porzeczki, wiśni i ciemnych jagód oraz oferuje szerokie, pełne ciało i potężne taniny.
Długi finisz i skoncentrowany profil smakowy powodują, iż jest to świetny partner do czerwonych mięs i szerokich gulaszy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Dry creek cabernet sauvignon 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.