Przechowywać w piwnicy przez 25 lat albo dłużej. Dekantować przez 2 godziny przed podaniem.Finca El Rapolao ma zagadkowy wiśniowo-czerwony odcień z oknami czerni. W nosie bogate minerały i ciemna ziemia, w tle nuty kolendry, estragonu i czarnego pieprzu.
Jest to mieszanka na bazie Mencia z regionu Bierzo w Hiszpanii, zawierająca w dodatku porcje Alicante Bouschet i Sousón, portugalskiego winogrona używanego do produkcji porto.Właścicielem Dominio de Anza jest Diego Magana, syn hiszpańskiej legendy Raula Pereza, który jest właścicielem popularnej winiarni Vina Magana w Nawarze.
Dominio de Anza podtrzymuje rodzinne dziedzictwo i niektóre z nich, oferując pyszną, godną wieku gamę wyraźnie hiszpańskich win czerwonych. El Rapolao pochodzi z pojedynczej działki o powierzchni zaledwie pół hektara - winnica jest obsadzona czerwoną gliną o wyjątkowo wysokiej zawartości żelaza.Na podniebieniu jest to wino silnie mineralne, z krwawymi nutami bogatymi w żelazo, fascynującymi nutami czerwonych owoców, roślinności i sporą ilością czerwonych przypraw.
Pod względem tekstury jest szczupłe i świeże, z delikatnymi aksamitnymi taninami. Jest to inny wariant czerwonego wina, pełen gliny i soli - świetny dla tych, którzy chcą poszerzyć swoje horyzonty. Wspaniałe do łączenia z serem Manchego, grillowanymi mięsami albo obfitymi gulaszami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Finca el rapolao 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.