Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 13 lat.Przechowywać dwie godziny przed podaniem.W nosie nuty prowansalskiej lawendy, estragonu i spalonej słońcem ziemi przywołują aromatyczny krajobraz, który ukształtował to konwencjonalne Châteauneuf du Pape, a następnie jasne czerwone śliwki i ciemne wiśnie, które przenoszą się na podniebienie.
W miarę otwierania się tego pełnowartościowego wina, na pierwszy plan wysuwa się pikantny czarny pieprz z Syrah wraz z konkretnymi nutami kadzidła i wanilii, a soczyste smaki czarnych i czerwonych owoców długo utrzymują się na języku.Gorące, suche śródziemnomorskie lata pomagają zapewnić jedwabiście gładkie taniny i hojną, poprawnie zaokrągloną teksturę.
Błogosławiony równocześnie mocą, jak i świeżością, ten wystawny Châteauneuf du Pape będzie nadal ewoluował i miękł w butelce i może być przechowywany do 2030 roku. Kiedy zdecydują się Państwo otworzyć to wino, proszę spróbować zespoić je z soczystą pieczoną jagnięciną lub grillowaną dziczyzną doprawioną ziołami prowansalskimi.marka Domaine Roger Perrin to rodzinna winiarnia, którą aktualnie kieruje enolog Veronique Perrin-Rolin i jej syn Xavier.
lecz posiadłość została założona dopiero w 1972 roku, niemało z ich winnic zostało posadzonych na początku XX wieku. Winorośle stosowane do produkcji tego wina średnio 75 lat, a winogrona są zbierane ręcznie, a następnie poddawane energicznemu procesowi ręcznej selekcji w celu zapewnienia adekwatnej jakości.
Wino jest następnie starzone w mieszance obszernych dębowych beczek, zbiorników ze stali rdzoodpornej i barriques przez 12 do 15 miesięcy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Chateauneuf du pape rouge 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.