Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Davis Bynum był pierwszym winiarzem w Russian River Valley, który w latach 70. Wyprodukował Pinot Noir z pojedynczej winnicy. Był jednym z pionierów regionu, który zdał sobie sprawę, że chłodny klimat nadzwyczajnie nadaje się do Pinot Noir i Chardonnay, i postanowił naśladować podejście burgundzkie z oryginalnym kalifornijskim akcentem.
W 2007 roku posiadłość została przejęta przez obfitego przyjaciela Bynuma, Grega Morthole'a, który kontynuuje dziedzictwo swojego mentora, dążąc do innowacji przy zachowaniu najwyższych możliwych standardów jakości.
Ten oszałamiający Pinot z pojedynczej winnicy jest produkowany w bogatszym stylu z dużą ilością ciemnych owoców zrównoważonych rześką świeżością. W nosie wyczuwalne są nuty cassis, jeżyn i dojrzałych ciemnych śliwek, podczas gdy pierwszy łyk ujawnia pełne ciało, aksamitną konsystencję i bardzo miękkie taniny.
Po winifikacji wino dojrzewa w połączeniu francuskiego i węgierskiego dębu przez 11 miesięcy, co dodaje subtelnych nut dymnych i słodkich przypraw.Moc i finezja tego wina powodują,rewelacyjnie nadaje się do bogatych dań z kaczki, takich jak kaczka po pekińsku i sałatki z wędzoną kaczką.
perfekcyjnie komponuje się w dodatku z risotto z buraków, makaronem podawanym z grzybami i pieczoną wieprzowiną.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jane's Vineyard Pinot Noir 2017. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.