Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 9 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Ten pełen wdzięku i perfekcyjnie zbalansowany Pinot z Centralnego Wybrzeża przepełniony jest nutami wiśni, czerwonej porzeczki, truskawek i płatków róży i głębszymi nutami prażonego dębu, suszonych ziół i afrykańskiego fiołka.
Jedwabiście gładka konsystencja i przeciętne ciało efektownie łączą się z bogatymi czerwonymi owocami, kończąc się czystym, czystym wykończeniem doprawionym czarną oliwką, przyprawą do pudełka cygar i truflami, które długo utrzymują się na języku.Ten wyrafinowany kalifornijski Pinot o chłodnym klimacie jest dziełem Daniela Daou, który ma wieloletnie doświadczenie w pracy z wieloma najkorzystniejszymi działkami w regionie do uprawy Pinot Noir, takimi jak Solomon Hills i Gary's Vineyard.
To nowe wydanie powstało z wyboru ulubionych winnic Daniela na wybrzeżu, gdzie pobliski Ocean Spokojny gwarantuje sporo chłodzącej bryzy i mgieł, które pomagają zablokować delikatne aromaty i świeżość winogron.Daniel i jego brat Georges założyli DAOU na wzgórzach Santa Rita po tym, jak zakochali się w winie, gdy uciekli z rodzinnego Libanu do nowego życia we Francji.
Później bracia zamieszkali i pracowali w USA, a wkrótce odkryli tę wyjątkową posiadłość na wzgórzu, która została opisana poprzez legendarnego winiarza André Tchelistcheffa jako "klejnot elementów ekologicznych".
Z biegiem lat bracia odcisnęli swoje piętno na kalifornijskiej scenie winiarskiej dzięki umiejętnemu wytwarzaniu wina inspirowanemu konwencjonalnymi winami z Francji i ich libańskiej ojczyzny.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Central Coast Pinot Noir 2019, US-DA-190006. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.