Pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 8 lat.Dekantować 1 godzinęCloudy bay jest synonimem Sauvignon Blanc, lecz jego Pinot Noir powinien być równie wysoko uznany! SKolor to jasna rubinowa czerwień. W nosie wyczuwalna wiśnia, jagoda, żurawina i nuty przypraw, takich jak cynamon i imbir.
Na podniebieniu dojrzałe owoce wybuchają na języku i pokazują czekoladę, czarną wiśnię, przyprawy, ziemistość i skórę. Wysmakowane taniny przepięknie się integrują, a kwas jest doskonały. Finisz jest wytrwały i pełen smaku - chce się, aby trwał i trwał!
wspaniale nadaje się do grillowanych żeberek, wołowiny, łososia, indyka, kurczaka i serów. Może skorzystać na lekkim schłodzeniu i bez dwóch zdań poprawi się jeszcze bardziej, jeśli zostanie zdekantowane. Nuty liści herbaty, cynamonu i imbiru rewelacyjnie łączą się z wiśniowo-jagodowym rdzeniem.
Wino jest najlepsze z odrobiną chłodu; zbyt ciepłe inicjuje wydawać się nieco wodniste. Firma Cloudy Bay Vineyards rozpoczęła swoją działalność w 1985 roku i miała wtedy wizję, która bez dwóch zdań się ziściła.
Chcieli produkować "wina regionalne", uprawiając najkorzystniejsze winogrona dla poszczególnych terroir. Zwiążeli to z użyciem innowacyjnych technik produkcji wina, dbałością o szczegóły, która nie ma sobie równych i minimalną interwencją.
wynikiem są efektowne wina wysokiej jakości, które są spójne i na najwyższym poziomie.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pinot noir 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.