Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 5 lat. Podawać schłodzone. Clos Pegase, jedna z najważniejszych posiadłości w Napa, szczyci się zniewalającą innowacyjną winiarnią zaprojektowaną poprzez najlepszego architekta Michaela Gravesa i 450 akrami winnic położonych na wulkanicznych wzgórzach w pobliżu Calistoga.
Największym gospodarstwem posiadłości jest 365-akrowa winnica Mitsuko w Los Carneros, która jest domem dla bogactwa mikroklimatów, które zostały starannie przeanalizowane i obsadzone odpowiednimi odmianami winogron.Ten single varietal Chardonnay pochodzi z owoców posadzonych na obszarze, który korzysta z chłodzącej bryzy z zatoki San Pablo.
Pomaga to zachować świeżość i równowagę dojrzałych winogron w czasie zbiorów, a owoce zbierane są wcześnie rano, by zapewnić, iż dotrą do winiarni w optymalnym stanie. Wino jest częściowo fermentowane w dębowych beczkach, a następnie dojrzewa w beczkach z battonage lub miksowaniem osadu poprzez 9 miesięcy.
W nosie wyczuwalna jest skórka cytrusowa, brzoskwinia i melon, a podniebienie oferuje bogatą, kremową konsystencję, pełne ciało i intensywne smaki dojrzałych owoców pestkowych wraz z nutami brioszki, kokosa i wanilii.
Odważny profil smakowy jest skrupulatnie jednostajny wyraźną kwasowością, co powoduje, że jest to wszechstronne wino gastronomiczne. Perfekcyjnie nadaje się do kremowych serów, smażonych ryb lub pieczonego kurczaka.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mitsuko's vineyard chardonnay 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.