Przechowywać w piwnicy do 9 lat. Zdekantować 1 godzinę przed podaniem.Wino zostało po raz pierwszy tworzone w posiadłości Clos de Gat co najmniej 3000 lat temu, kiedy zbudowano tu winnicę lub "gat", od której pochodzi nazwa posiadłości.
Współczesna winiarnia została założona w 1998 roku przez lokalnego winiarza Eyala Rotema i bordoskiego kupca Maison Sichel. Dziś posiadłość ma 19 hektarów winnic w dolinie Ayalon w izraelskich Górach Judzkich, gdzie specjalizuje się w produkcji pysznych win śródziemnomorskich z międzynarodowych odmian winorośli.To mocne Cabernet Sauvignon powstało z wyselekcjonowanych winogron uprawianych na najwyższej jakości glebach wapiennych.
Eyal wykorzystuje dzikie drożdże naturalnie występujące w winnicy do przeprowadzenia fermentacji, aby zachować naturalny charakter winogron i starzeje swoje czerwone wina w dębowych beczkach, które importuje bezpośrednio z Francji.
Jego Cabernet Sauvignon dojrzewa w dębie przez 12 miesięcy i jest butelkowany bez odfiltrowania. Bogate nuty cassis, czarnej wiśni i śliwki znamionują nos, w trakcie gdy pierwszy łyk ujawnia spore, pełne ciało, gładką teksturę i mocne taniny, które należycie zareagują na dodatkowe przechowywanie w piwnicy.
Na podniebieniu pojawiają się subtelne nuty śródziemnomorskich ziół oraz pudełko cygar i dym drzewny z dojrzewania w dębie.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Har'el Cabernet Sauvignon 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.