Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Posiadłość Cline jest wspaniale położona do produkcji pysznego Pinota, z czego Fred Cline zdał sobie sprawę kilkadziesiąt lat temu, kiedy jako jeden z pierwszych zasadził tę odmianę w południowej Kalifornii.
Farma o powierzchni 350 akrów zajmuje świetną lokalizację w dolinie Carneros, gdzie chłodne poranne mgły napływają z pobliskiej zatoki San Pablo i pomagają uchwycić świeżość i aromatyczną jakość Pinot Noir.W winiarni moszcz jest fermentowany przy użyciu dzikich drożdży, a następnie przenoszony do dębowych beczek na 5-10 miesięcy.
rezultatem jest wysmakowany i wyrafinowany Pinot o bogatym charakterze czerwonych owoców wraz z nutami ciemnej czekolady, bzu i suszonych ziół. Na podniebieniu ma przeciętne ciało i gładkie, dobrze zaokrąglone taniny, które sprawiają, że ta pyszna butelka jest rewelacyjna do picia z jedzeniem lub bez.Rodzinna posiadłość Cline jest jedną z najbardziej jednostajnych winiarni w Kalifornii dzięki zaangażowaniu w praktyki przyjazne dla środowiska i jest dumna z posiadania certyfikatu California Sustainable Vineyard and Winery.
Oprócz zbudowania największej w Kalifornii winiarni z panelami słonecznymi, rodzina polega też na naturalnych rozwiązaniach w winnicy, w tym na 2000-osobowym stadzie owiec i kóz, które działają jako alternatywa dla destrukcyjnych herbicydów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pinot noir 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.