Pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 25 lat. Zdekantować 1 godzinę przed podaniem.Chateau de Beaucastel, jedna z najsłynniejszych nazw w południowej dolinie Rodanu we Francji, została przejęta przez rodzinę Perrin na początku XX wieku.
Rodzina pasjonuje się pracą w harmonii z naturą i przekazywaniem posiadłości przyszłym pokoleniom, a od lat 70-tych prowadzi uprawy zgodnie z zasadami biodynamiki.To nadzwyczajne cuvee powstało ze wszystkich 13 dozwolonych odmian winogron, które są dozwolone zgodnie z zasadami apelacji Chateauneuf du Pape.
Owoce pochodzą z jednej działki w północnej części regionu, gdzie występuje wysoki procent starych winorośli Mourvedre. Pomaga to nadać winu dopełniającą strukturę i moc, dzięki czemu jest to nieprzeciętny wybór do dodania do piwnicy na kolejną dekadę.
Z kieliszka natychmiast wyłaniają się pociągającye ciemne owoce, w tym cassis, czarna śliwka i jeżyny, wraz z subtelnymi nutami oregano, dzikiego tymianku i drewna cedrowego. Na podniebieniu wyczuwalne jest pełne ciało, mocne taniny i konkretna struktura, która pomoże temu winu pięknie się starzeć w nadchodzących latach.
Proszę delektować się już teraz z obszernymi daniami z czerwonego mięsa, takimi jak stek ribeye, ragu z dzika podawane ze świeżym makaronem lub dziczyzną.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.