Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Chateau Bouscaut to mieszanka z dominacją Cabernet Sauvignon, bogata w ciemnofioletowy kolor, która rozkoszuje się dębem. Czuć, że jest to charakterystyczny Bouscaut z bogatym odczuciem i jedwabistą teksturą bez przesady.Lucien Lurton nabył Chateau Bouscaut w 1979 roku i od tego czasu jest zarządzany poprzez rodzinę Lurton.
obecnie jest to jedna z najatrakcyjniejszych posiadłości w regionie Graves, której właścicielami są Laurent Cogombles i Sophie Lurton. Sophie stosuje ergonomiczne podejście do prowadzenia winnic. Jej zaangażowanie w tę elegancką posiadłość Grave jest oczywiste - od produkcji wina w kadzi po nalewanie i prezentowanie wina na degustacjach branżowych.
Oceny nieruchomości znacznie wzrosły, ale Chateau Bouscaut pozostaje stosunkowo przystępne cenowo.Jeśli kochają Państwo wina bez zbędnych dodatków o ogromnej wartości, Chateau Bouscaut jest najlepszym wyborem.
Wino ma nos z czarnymi owocami, takimi jak jeżyna, śliwka i wiśnia z orzeźwiającym finiszem i nutami miętowymi i drzewnymi. Na podniebieniu to świetne Chateau Bouscaut jest soczyste, o idealnej czystości i podniosłym finiszu.
Dojrzałe Semillon jest jednostajne z ostrym sauvignon i winifikowane w kontrolowanej temperaturze w tradycyjnych kadziach cementowych i zbiornikach ze stali rdzoodpornej, a następnie starzone w 50% nowych beczkach z francuskiego dębu poprzez 16 miesięcy.
To muzealne wydanie! Proszę przechowywać w piwnicy jeszcze przez kilka lat lub delektować się nim z pieczoną jagnięciną, kaczką albo wołowiną.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 2016. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.