Proszę pić dzisiaj lub przechowywać w piwnicy do 15 lat. Nie ma potrzeby dekantacji.Winiarnia André Beaufort została założona w 1969 roku i produkuje szampana z ekologicznych winogron uprawianych na sześciu i pół hektarach winnic, które są rozmieszczone między Ambonnay i Polisy, w departamencie Aube.
Oprócz upraw naturalnych, winiarnia stosuje techniki homeopatii i aromaterapii w celu zwalczania chorób grzybiczych i zminimalizowania użycia miedzi i siarki. Zampan Brut Reserve Polisy aby André Beaufort wykonany jest z winogron Pinot Noir i Chardonnay pochodzących z ekologicznie uprawianych winnic położonych na Côte des Bars, na glebach gliniastych.
Winogrona zbierane są ręcznie, a fermentacja odbywa się spontanicznie i na oddzielnych poletkach. Po drugiej fermentacji (zgodnie z metodą Champenoise) wino spoczywa na osadzie poprzez 24 miesiące.Wino ma jasny słomkowo-żółty kolor.
Jego profil aromatyczny jest wykwintny i znaczny z nutami żółtych owoców, białych kwiatów, dzikich ziół i delikatnymi nutami skórki chleba brioche. Na podniebieniu jest to wykwintny i miękki szampan z wyraźną żyłą mineralną i żywym charakterem.
Jest świeży i kremowy, z długim i trwałym finiszem. Jest to genialne wino do zup rybnych i smażonych ryb, lecz sprawdza się w dodatku w połączeniu ze świeżymi serami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Polisy Brut Reserve. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.