Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Dekantować przez 1 godzinę przed wypiciemThe Red Schooner to fascynujące wino tworzone w 100% z winogron Malbec uprawianych w regionie Mendoza w Andach w Argentynie; jednak po zebraniu winogrona te są natychmiast schładzane i wysyłane do Napa Valley.
Po przybyciu do Napa rodzina Wagnerów produkuje wino w tym samym stylu, co Caymus Cabernet, jedno z ich flagowych win. Skutkiem jest ciemne, atramentowo-fioletowe i rubinowe wino z aromatami czarnej wiśni, pieprzu i prażonej wanilii.
Na podniebieniu wino to jest konwencjonalnym argentyńskim Malbec, z konkretnymi,sprężystymi taninami i dojrzałymi nutami śliwek, ciemnej czekolady i prażonych orzechów laskowych. Gładkie, stabilne wykończenie dopełnia wino.
To wino, które spodoba się tłumom, ten Malbec będzie należycie pasował do bogatego duszonego gulaszu wołowego, grillowanego steku lub do ciemnego ciasta czekoladowego z kompotem z jagód.Rodzina Wagnerów rozpoczęła eksperyment, który doprowadził do powstania Red Schooner, od nowatorskiego,perfekcyjnego pomysłu: w Napa wszystkie prasy są wykorzystywane w trakcie zbiorów w Napa, od końca sierpnia do początku października.
Jednak poprzez resztę roku pozostają one uśpione. Lecz co żeby było, gdyby mogli wysyłać winogrona z zagranicy? Odpowiedź oczywiście leży na półkuli południowej, gdzie zbiory odbywają się w dokładnie odwrotnym czasie niż w Napa: Zbiory w Argentynie odbywają się pomiędzy końcem lutego a początkiem kwietnia.
Doprowadziło to do powstania Red Schooner, wina nieoznaczonego odmianą, rocznikiem ani pochodzeniem winogron, które mimo to zrobiło furorę w branży.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Red schooner voyage 11. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.