Przechowywać w piwnicy do 8 lat. Nie trzeba dekantować przed podaniem.Tony Cartlidge po raz pierwszy marzył o produkcji wina w Golden State po przeczytaniu książki o wielkich kalifornijskich winiarzach w trakcie pracy na budowie elektrowni jądrowej w pobliżu Waszyngtonu.
W 1980 roku Tony skonsolidujeł siły z lokalnym przedsiębiorcą Glennem Browne'em i założył winiarnię w garażu w Napa Valley. Po zwiedzeniu Kalifornii w poszukiwaniu najwyższej jakości owoców, duet wyprodukował swój pierwszy rocznik w 1981 roku i momentalnie przyciągnął uwagę międzynarodowych mediów winiarskich, w tym Roberta Parkera, który chwalił ich "owocowe, czyste, poprawne odmianowo, pyszne win"A.Dziś ta butikowa winiarnia kupuje winogrona od swoich uznanych partnerów z całego stanu, często koncentrując się na mniej znanych apelacjach, które proponują nieprzeciętną jakość i stosunek jakości do ceny.
Ich Cabernet Sauvignon jest tworzony w bogatym i konkretnym stylu, który niewątpliwie miłośników znacznych, odważnych czerwieni.W nosie wyczuwalne są soczyste nuty cassis, zmiażdżonych jeżyn i dojrzałych śliwek, przeplatające się z nutami cynamonu, goździków i suszonych ziół.
Pierwszy łyk ujawnia wielkie, pełne ciało, należycie zaokrągloną teksturę i potężne taniny. Długi finisz i intensywny owocowy profil smakowy sprawiają, że wino to nieprzeciętnie nadaje się do grillowanych mięs, steków z żeberka albo dań z dziczyzny.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2018 Cartlidge & browne. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.