Pić dzisiaj albo przechowywać w piwnicy do 12 lat. Zdekantować 1 godzinę przed podaniem.Buccella została założona w 2002 roku poprzez Billa i Alicię Deem, którzy zakochali się w regionie winiarskim Napa i Sonoma podczas miesiąca miodowego.
Po spędzeniu większości wakacji na odwiedzaniu winnic w całym stanie, para w końcu zdecydowała się na własny biznes po tym, jak Bill zdobył cenne doświadczenie i wiedzę po pracy przy zbiorach z lokalnym winiarzem.
Deemsowie rozpoczęli swoją działalność od produkcji win w obiektach innych winiarni, a w 2006 roku założyli własną winiarnię na południe od miasta Napa. W języku łacińskim słowo "buccell"A oznacza usta, co Alicia i Bill uznali za odpowiednią nazwę dla swego projektu,wytwarzać wina, które są odważne i piękne.
Ich filozofia produkcji wina koncentruje się na pozyskiwaniu najwyższej jakości winogron z przeróżnych kalifornijskich apelacji, które są następnie skrupulatnie mieszane, aby stworzyć szczególnie złożone i wielowarstwowe wino.
Przed butelkowaniem wielokrotnie degustują w ciemno ostateczne mieszanki, by wyprodukować najlepsze realne wina.Buccella Cabernet Sauvignon to profesjonalna ekspresja tego szlachetnego szczepu i nieprzeciętne wino do delektowania się podczas specjalnej kolacji albo spotkania z przyjaciółmi.
Wino otwiera się aromatami ciemnych wiśni, jeżyn i cassis wraz z nutami suszonych płatków róży i ziół, w trakcie gdy pierwszy łyk ujawnia wielkie, pełne ciało, mocną strukturę i nad wyraz długi finisz. Złożony i intensywny profil smakowy powoduje, iż jest to prawidłowy wybór do przechowywania w piwnicy przez co najmniej dekadę.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.