Przechowywać w piwnicy do 6 lat. Podawać schłodzone. To pyszne kalifornijskie Chardonnay bez dwóch zdań entuzjastów sporych, maślanych białych win. Rodzina Bogle fermentuje 50% tego wina w dębowych beczkach i dojrzewa w dębie poprzez 9 miesięcy, aby dodać złożoności, bogatej kremowej konsystencji i kuszących nut brioszki, tostów i prażonych migdałów.
W nosie wyczuwalne są nuty białej brzoskwini, moreli i skórki cytryny, w trakcie gdy podniebienie oferuje pełne ciało, miękkie taniny i nad wyraz długi finisz. Odważny smak powoduje, iż to wyraziste białe wino wyśmienicie nadaje się do kremowych dań z kurczaka i ryb i risotto i świeżych makaronów.
Rodzina Bogle zajmuje się rolnictwem w Clarksburgu od lat 70. XIX wieku, kiedy to ich przodek, kapitan AJ Boyle, opuścił rodzinne Tennessee po wojnie secesyjnej, by rozpocząć nowe życie w Kalifornii. Kilka pokoleń później rodzina zaczęła uprawiać winogrona, które sprzedawała lokalnym winiarniom, aż w końcu zdecydowała się butelkować i sprzedawać własne wina.
aktualnie winiarnia znajduje się w rękach szóstego pokolenia Boglesów, trójki rodzeństwa Warrena, Jody'ego i Ryana, którzy prowadzą rodzinny biznes w przyszłość, koncentrując się na zrównoważonym rozwoju i praktykach przychylnych dla środowiska.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Chardonnay 2022. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.