Przechowywać w piwnicy do 14 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Winiarz Marc Kent pomógł umieścić Franschhoek na mapie najwyższej jakości Cabernet Sauvignon i Syrah dzięki swej wizji i głębokiemu zrozumieniu lokalnego terroir.
Boekenhoutskloof ma siedzibę w urokliwym starym gospodarstwie, które zostało zbudowane w 1776 roku na skraju doliny Franschhoek, lecz dopiero w 1993 roku powstała tu postępowa winiarnia i posadzono winnice.Ten wspaniały Cabernet jest doskonałym przykładem talentu winiarskiego Marca, wyprodukowanego z najwyższej jakości owoców z czterech działek posadzonych na piaszczystych glebach gliniastych w posiadłości Franschhoek.
Zamiarem Marca było stworzenie tradycyjnego wina w stylu Bordeaux, równocześnie przedstawiając piękno owoców Franschhoek. Winogrona poddano delikatnej winifikacji przy użyciu ręcznego zbioru, zimnej maceracji w betonowych zbiornikach i starzeniu w klasycznych 225-litrowych dębowych beczkach.
wynikiem jest ciemny i ponury Cabernet, który otwiera się bogatymi nutami cassis, jagód i ciemnych wiśni wraz z pudełkiem cygar i liściem tytoniu. Podniebienie oferuje prawidłowo zaokrągloną teksturę, konkretne taniny i pełne ciało z mnóstwem soczystych smaków ciemnych owoców, które utrzymują się na języku.
Jest to wino z dużym potencjałem starzenia, choć można się nim delektować ponadto teraz, z potrawami takimi jak grillowane żeberka, stek lub świeży makaron pappardelle podawany z ragu z dzika.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Franschhoek cabernet sauvignon 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.