Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 15 lat. Chładzać poprzez 2 godzinyIntensywny granat z fioletowymi przebłyskami, ten rocznik nadzwyczajnie się pije dzisiaj i ma przed sobą jeszcze szczególnie długie życie. Podniebienie proponuje pełne, prawidłowo zbalansowane wino z delikatną taniną i idealną kwasowością.
Owoce są dojrzałe, wiśnie, śliwki i maliny są intensywne, a do tego dochodzą subtelne nuty przypraw i wanilii. Są także nuty czekolady, mokki i maślany efekt dojrzewania w dębie. Finisz jest długi i kończy się nutami cynamonu i wanilii.
Naprawdę idealne wino, które znakomicie pasuje do steków, dziczyzny, dziczyzny, pasztetów i konkretnych serów. W Aurelio Settimo tworzone są tylko najkorzystniejsze wina, które mają status DOC i DOCG dla win czerwonych.
Winifikacja odbywa się zgodnie z klasycznymi metodami z długą fermentacją na skórkach (15-20 dni), która wciąga do wina maksimum koloru i taniny. Następnie wino dojrzewa w dużych dębowych kadziach, które przede wszystkim mieszczą od 2500 do 3500 litrów przez dwa lata przed butelkowaniem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Barolo 2017. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.