Proszę pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 10 lat. Zaleca się dekantację poprzez godzinę.Antiyal został założony w latach 90. W dolinie Maipo w Chile przez małżeństwo Alvaro i Marinę Espinoza. Mają oni minimalny system przypominający farmę, w którym zwierzęta pomagają, dostarczając nawozu, a wszystko po prostu działa razem jak niewiele znaczący, samowystarczalny ekosystem.
Alvaro jest znany w Chile z wprowadzenia biodynamicznego winiarstwa i produkcji naprawdę dobrych win Carmenere.Kiedy zbierają winogrona, wszystko odbywa się ręcznie. Następnie wrzuca się je do nieznacznych stalowych zbiorników, żeby pozwolić im fermentować z rodzimymi drożdżami.
Następnie wino schładza się poprzez 25 dni. Po zakończeniu fermentacji wino dojrzewa w stosowanych beczkach z francuskiego dębu poprzez około 10 miesięcy.Pura Fe Carmenere ma ciemny, głęboki odcień i pachnie jak mieszanka sałatki owocowej z czarną porzeczką, jeżyną, jagodą, odrobiną fiołka, lukrecją, kakao i słodkimi przyprawami.
Gdy weźmie się łyk, jest bogaty i gładki, z nutą świeżości, która zapobiega nadmiernemu obciążeniu. Finisz jest długi i smakuje jak mokka, utrzymując się na kubkach smakowych.Jest to wino, którym można radować się teraz albo zachować na później.
Jeśli chcą Państwo w pełni poczuć jego smak, warto dać mu odetchnąć przez około godzinę i skonsolidować je z obfitym talerzem duszonego czerwonego mięsa albo soczystym stekiem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pura Fe Carmenere 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.