Przechowywać w piwnicy do 5 lat. Nie trzeba dekantować przed podaniem.Otwierając się czarującymi aromatami zmiażdżonych śliwek i wiśni, suszonych owoców i nut fiołków, to kuszącye czerwone wino natychmiast przypomina o spalonych słońcem hiszpańskich stokach, które dały mu życie.
Nazwane od lokalnego słowa oznaczającego "odwagę", Brao jest rodzajem wina, które wzmacnia i odżywia jednocześnie duszę, jak i ciało dzięki harmonijnemu połączeniu zniewalających ciemnych owoców, jedwabiście gładkiej konsystencji i delikatnych tanin.Winiarz Albert Jané skrupulatnie pozyskuje winogrona dla Brao z 30-40-letnich winorośli w niektórych z najlepszych podregionów Montsant.
Tutaj ubogie, jałowe gleby zmuszają winorośl do głębokiego kopania w poszukiwaniu składników odżywczych i wody, co pomaga kreować wina o głębokich, intensywnych smakach i zapierającej dech w piersiach złożoności.
Aby stworzyć najkorzystniejsze realne wina z tego niełatwego terenu, Albert praktykuje rolnictwo organiczne i ręcznie zbiera wszystkie winogrona Garnacha i Carinena, które trafiają do tej butelki.Po winifikacji moszczu gronowego Albert starzeje wino w nowych beczkach z francuskiego dębu, żeby dodać nuty tostów i słodkich przypraw.
Proszę spróbować podać Brao do kaczki magret, delikatnego dania z przepiórki albo grillowanych grzybów, żeby podkreślić ziemisty, pikantny charakter wina.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Acustic Celler Brao 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.